Smittede tanker 58: d. 7. september

1. De ligegyldige mundbind

Ifølge DR’s læge, Peter Giesling, skal hele 1.000.000 mennesker gå med mundbind perfekt i en hel uge, for at undgå at blot ét menneske kommer på hospitalet; ikke på intensiv, men bare på hospitalet. Og det er endda i en “venlig” udregning, siger Giesling. Man kan høre hans udregning i nedenstående video fra d. 21. august.

Giesling baserer sine tal på et notat fra så sent som d. 30. juli fra Sundhedsstyrelsen til Sundhedsministeriet. Her skriver Sundhedsstyrelsen, at mundbind har “meget lille effekt”.

Men nu er Sundhedsstyrelsen vent på en tallerken.

Giesling mener, at der først og fremmest er tale om et “politisk pres”.

I Politikens artikel om sagen er to eksperter stærkt kritiske. Søren Riis Paludan kalder effekten for “meget begrænset” og Thomas Benfield spørger, om “det er besværet værd”.

Men den bioficerede statsminister har fanget sin nye biostat ind i det ekstreme forsigtighedsprincip. Her vil man gøre alt for at undgå en smittet søstjerne i en skotsk fjord, selvom sundhedsmyndighederne siger det modsatte. Den logik har kørt siden d. 11. marts, hvor statsministeren desavouerede Sundhedsstyrelsens risikovurdering fra dagen før og dermed gik imod myndighedernes anbefaling.

Links:

Interview med Peter Giesling: https://www.youtube.com/watch?v=N6zuwWVw4Ck&feature=youtu.be

Artikel i Politiken: https://politiken.dk/indland/politik/art7887764/Tusinder-skal-b%C3%A6re-mundbind-for-at-forhindre-%C3%A9t-smittetilf%C3%A6lde

 

2. Så farlig som i marts?

Ifølge overlæge i Skejby, Christian Wejse, er coronaen i dag ligeså farlig som i marts. Den rammer blot ikke de gamle, som det er lykkes at skærme for smitteudbredelse. Og de unge bliver ikke syge, selvom de altså må lide med mundbind og vagtværn osv.. (Aarhus Stiftstidende d. 27. august)

Men eftersom alle tallene længe har været i Marianergraven, så var coronaen altså heller ikke særlig farlig i marts. Det er jo logik. Dermed havde Sundhedsstyrelsen helt ret i dens milde farlighedsklassifikation af sygdommen.

Så coronaen var altså ifølge Wejses logik ligeså ufarlig i marts, som den er i dag. Derfor kunne man også dengang have nøjedes med at lave de foranstaltninger på plejehjemmene mm., som Sundhedsstyrelsen foreslog d. 10. marts, men som blev overtrumfet af nedlukningen dagen efter.

Journalistens vinkel er selvfølgelig det omvendte, nemlig at sygdommen stadig er farlig. Men artiklens indhold er altså, at den aldrig var farlig. Wejse kan ikke selv se det, fordi hans i almindelighed udmærkede sundhedslogik har spredt sig til hele samfundet via et statsligt tunnelnet, som kaldes for det “ekstreme forsigtighedsprincip”.

Link til interview med Wejse: https://stiften.dk/artikel/indl%C3%A6ggelsestal-snyder-coronaen-er-lige-s%C3%A5-farlig-som-i-marts

 

3. Kritik i Kristeligt Dagblad

Psykologen Anne Knudsen og journalisten Steen Valgreen-Voigt har d. 27. august denne yderst kritiske men alligevel stille og rolige kommentar i Kr. Dagblad, hvor de fastholder rimeligheden af Sundhedsstyrelsens oprindelige indstillinger imod den biopolitiske ekstremisme.

De to skribenter udgav sidste år en samtalebog på Gyldendal med Jens Rosendal, som jo skrev “Du kom med alt det, det var dig”, en sang der handler om vitalisme og åndelighed, dvs. det stik modsatte af den puritanske, nidkære profylakse, som en række svage, men aktive stater har indført her i 2020.

Dejligt at se, at ubehaget ved ekstremismen også eksisterer i den kreds.

Link til debatindlæg: https://www.kristeligt-dagblad.dk/debatindlaeg/mundbind-er-symbol-paa-politisk-handlekraft-men-er-det-proportionelt-naeppe

 

4. Biostatens næste træk?

Imens vi lige puster ud i en uge eller to, så samler skyerne sig om biostatens næste træk. Her er et par sandsynlige muligheder af mange mulige:

A.

I Tyskland har skolebørn nu mundbind på i undervisningen. Det samme sker nu i Frankrig ifølge vedhæftede artikel fra TV2. I Tyskland forsøger man at forbyde politiske forsamlinger, og i Frankrig skal man nu have mundbind på, når man går på arbejde.

Sygdommen er ikke dødelig i nogle af de to lande. Tværtimod er statistikken helt i bund. Situationen er derfor helt sammenlignelig med Danmark, og vi taler om EU’s to helt centrale lande. I UK varsles der faktisk også krav om mundbind i skolerne.

Desværre lægges der hermed et stærkt pres på den danske biostat, som stadig er funderet på den “ekstreme forsigtighed” frem for på “proportionalitet”.

Ifølge artiklen er logikken, at man hvis man indfører mundbind, så kan man undgå nedlukning, men det forholder sig snarere omvendt. En så udbredt brug af mundbind er skam udtryk for en forstærket og radikaliseret nedlukning.

B.

Jeg vil også nævne et andet tiltag, som måske kan blive det næste biopolitiske træk. Der satses mange steder på at iværksætte vaccine-programmer, som ikke er ordentligt gennemprøvet. Det er vi nok en del, som overhovedet ikke er interesseret i at deltage i. Det gælder blandt andet vaccineforskeren Christine Stabel Benn, kunne man høre i Deadline d. 27. august.

Men måske bliver det slet ikke frivilligt at lade sig vaccinere med de usikre vacciner? Hasteloven tillader nemlig sundhedsministeren at lave regler for “tvangsmæssig vaccination”. Og selv hvis han ikke gør det, så tillader staten måske, at butikker, foreninger og transportselskaber mm. kan kræve vaccinedokumentation.

Der står totalitarisme i hele astrologien.

Links:

Om Frankrig: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-08-31-danske-myndigheder-klar-til-at-tyvstarte-paa-brug-af-coronavaccine

Om vaccineplanerne: https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-08-31-danske-myndigheder-klar-til-at-tyvstarte-paa-brug-af-coronavaccine

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.